Fotografie

Wat willen we eigenlijk met ons fototoestel vastleggen en vooral wat drijft ons om dat te doen?  Willen we de tijd vast houden, ons lange termijn geheugen aanvullen met beelden, grip krijgen op het leven? Tijd maalt voorbij. Een seconde is een kosmische belachelijkheid en toch ervaart de fotograaf hoeveel beweging er in één seconde vervat zit, hoe vaag en onscherp een foto kan zijn. Maar is dat niet het echte leven, is ook niet het leven vaak onscherp en werpen we niet af en toe het verkeerde licht op wat met ons gebeurt?
We slagen er in kleine seconden nog te versnipperen in minuscule sluitertijden. We creëren een ongrijpbare mini cosmos…een foto van de kinderen zoals ze waren in dit duizendste van één seconde. Kan jij je iets voorstellen bij hun leven in zo ’n korte tijdspanne?
En boven ons uit torent de eeuwigheid als de ultieme fotograaf die alles uiteindelijk sluit. De eeuwigheid … een sluitertijd.

 

16 thoughts on “Fotografie

 1. mooie en aparte foto’s……..foto’s die heel wat oproepen……….ervan genoten
  magda

  • Thx. Het zijn allemaal ‘verplichte’ nummertjes in het kader van de fotografie opleiding in het KISP. Het wolkenspel was er voor mij teveel aan, de rest kan er mee door, we mogen niet té gauw tevreden zijn niet? ‘k Ben wel nen contenten mens 🙂

   • De eerste 2 modules gekregen van Dirk Hermans, Lightroom van Rudy Gadeyne, en nu vol verwachting naar de fotoanalyse…terug veel opdrachten naar het schijnt. 🙂

   • Heb in de module fotoanalyse een tachtigtal foto’s gemaakt waarvan een dertigtal ingeleverd voor vijftal opdrachten. Courrage! (wel plezant)

  • Dankjewel voor je reactie. Het is leuk als je als fotograaf ook een beetje filosoof bent. ‘k Heb recent een cursus portretfotografie gevolgd bij een leraar die meer filosoof dan fotograaf is. Je leert er nadenken over wat écht van belang is in jouw foto’s zeker als het over portret, zeg maar mensen gaat.

   • Juist dat is ook wat mij aanspreekt. Daarom geniet ik zeer van jouw foto’s. De eenvoud laat de essentie zien. Je foto’s inspireren mij.
    Ik schilder ook en probeer zo ook aan mijn ideeën uitdrukking te geven. Leuk om te doen, maar nu na jaren weer met landschapjes bezig in het kader van oefenen. Ook leuk.
    Een mens komt tijd te kort 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: