Aannemerswerken God & Zoon.

‘Onze’ Sint-Jozefskerk in de Bellebargie staat er nu maar belabberd bij. Mensen uit de buurt vinden het maar niks dat de hele site staat te verloederen. De kerk desintegreert zienderogen en waar het ook maar kan eist de natuur zijn rechten op. Een aantal ramen zijn ingeslagen, verf bladdert van het hout, raamkozijnen staan rot en hier en daar komen de schaliën van het dak. Dus ook niet echt veilig meer.
Ware God een aannemer dan stond daar vandaag een grote aannemerskeet, een torenkraan, een betonmolen, zand, cement, stenen, hout en nog van dat fraais en draaide hij met zijn bouwvakkers-engelen 24u op 24u om dat boeltje op te knappen. Kijk, daar kan elke aannemer stik jaloers op zijn want die gasten hebben geen schaftijd, slapen niet, zijn niet gesyndiceerd en ploeteren dag en nacht onder het zingen van Hosana in den Hoge.
Rond de kerk is het een feest van onkruid. Onkruid!!!??? Lezen we niet in het boek Genesis dat God zei: ‘Overal op aarde moet er jong groen kiemen, zaadvormende planten en allerlei bomen die vruchten dragen met zaad erin.’ Ja, daar zou hij  mooi staan kijken op zijn werf vol distel, brandnetel, raket, peen en noem maar op. Ik ben zeker dat Hij vandaag zou kiezen voor een wereldwijde peloeze afgezoomd met stinkertjes en pioenen.
Heb je ooit God gezien met overall, stevige schoenen, werkhandschoenen en een helm op zijn kop? Binnenkort gaat dat hier in de Bellebargie gebeuren, wel, daar reken ik toch een beetje op, ik hou je op de hoogte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: