Hoe-hoe-hoe…oe oe oe oe

Het was afgelopen nacht een bosuilenconcert vanjewelste in mijn tuin en omgeving. Twee mannetjes die hun territorium hebben in de bossen hier vlakbij waren blijkbaar in een bilateraal conflict geraakt en speelden in mijn tuin een spelletje ‘wie heeft het grootste bakkes’. Die dieren weten dat een lijf aan lijf gevecht voor beiden behoorlijk slecht kan aflopen en 11 november is historisch gezien ook niet het goede moment. Dus …een hoge borst opzetten en luidop vuilbekken moeten de tegenstrever zodanig imponeren dat hij met hangende pootjes naar moeder de vrouw terugkeert.
Die heren waren  intens verwikkeld in een verbaal gevecht en ik bevond mij in de vuurlijn maar werd herleid tot ‘quantité négligeable’. Toen een van die gevederde warlords het hazenpad koos werd alles weer rustig en stil. Tijd voor de bosbewoners om zich goed te verstoppen want ruzie maken kost energie en scherpt de eetlust aan. De muizen zullen het geweten hebben.

De foto’s zijn van  Willy Dobbelaere, een Waarschootse klasse natuurfotograaf. Geen gewone foto’s want ze tonen een wakkere bosuil tijdens de dag, dit is dan ook geen gewone jongen …maar da ‘s voor later.

Advertisements

One thought on “Hoe-hoe-hoe…oe oe oe oe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: