De Bellebargiekerk

Kerken horen gebouwd te worden voor de eeuwigheid. Dit pover specimen echter, de Sint-Jozefskerk te Waarschoot, heeft net de vijftig gehaald. Ze staat nu leeg en verweesd. Je merkt dat het schaamrood hier en daar door de witte laag verf heen komt. Neergepoot midden in de socialistische wijken van de gemeente. Een katholieke zet op het schaakbord van de binnenlandse missionering. En ja, katholiek of niet, je gaat er op de duur van houden. Sympathieke architectuur, honing voor de gelovige ziel, baken voor de verdwaalde reiziger en decor in het dagelijks leven van de buurtbewoners.
Weet je wat ik denk …den Dezen van hierboven zal niet al te content zijn. Ik speel het wat diplomatisch met Hem ..’k hoop met dit bladzijdeken gratis reclame voor Zijn huis op een volle aflaat per omnia saecula saeculorum.

 

=> Luisteren: Bij dit afscheid

Advertisements

4 thoughts on “De Bellebargiekerk

  1. Opnieuw: mooie foto’s! Een ware Waarschootse parel die kerk. Religieus erfgoed uit de jaren stillekes intrigeert me wel. Aan de Blaisantvest in Gent staat ook zo’n kerk met een gelijkaardige klokkentoren (Maria Goretti-kerk). Ze hebben van dat typisch jaren ’50-’60 glaswerk en zijn zeer sober in ontwerp. De kapel van het klooster in Zomergem en de Paloke kerk in Dilbeek zijn ook in die stijl.

  2. Pingback: Bellebargie - kerk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: